Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Babeczki kruche z truskawkami, galaretką i śmietaną są super.

Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną

Składniki:

Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i odłożyć do stężenia. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, dokładnie posiekać. Następnie dodać cukier puder, szczyptę soli, żółtka starte na drobnej tarce. Wszystkie składniki siekać nożem a rękami tylko zlepić ciasto. Rozwałkować na grubość 1/2 cm i wylepiać przygotowane foremki do babeczek. Ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15-20 minut. Upieczone babeczki ostudzić, wyjąć z foremek ułożyć truskawki, zalać tężejąca galaretką i ozdobić bitą śmietaną.

Tagi:

jajko jajka