CORAL

CORAL

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Kruche ciasteczka z kandyzowanym imbirem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Lubię piec kruche ciasteczka, bo można je dłużej przechowywać i wyjmować w razie potrzeby. Dodatek imbiru sprawia że są cudowne.

Kruche ciasteczka z kandyzowanym imbirem

Składniki:

Kruche ciasteczka z kandyzowanym imbirem

ciasto

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka z kandyzowanym imbirem

ciasto

Kruche ciasteczka z kandyzowanym imbirem
Ciasto szybko zagniatamy i odstawiamy w chłodne miejsce

Do przesianej mąki dodać masło i margarynę, siekać szerokim nożem z mąką, dodać żółtka, przesiany cukier puder , szybko zagnieść ciasto.

Ciasto przykryć i zostawić w chłodnym miejscu ok. 1 0-20 minut.

wykrawanie i pieczenie

Kruche ciasteczka z kandyzowanym imbirem
Po dociśnięciu imbiru, wykrawamy kwadraty

Imbir pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Potem ciasto wałkować na grubość ok.1 cm.
Równomiernie posypać imbirem i lekko wałkować , dociskając imbir.
Następnie wykrawać kwadraty lub inne wzory.

Ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 170-180 C na kilkanaście minut.

Tagi:

ciastka