Kruche ciastka maszynkowe

Kruche « poprzedni | następny »
karolina1869

Mistrz Kuchni
Przepisy: 104
zdjęcia: 1 z 4
Kruche ciastka maszynkowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smaczne ciasteczka nie za słodkie, długo zachowuja świeżość


trudność: średnie
czas:

Kruche ciastka maszynkowe - SKŁADNIKI:

  • 40 dag tłuszczu (1 margaryna reszta dołożyć smalec)
  • 4 żółtka
  • 1 cukier waniliowy
  • 20 dag cukru pudru
  • 70 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kruche ciastka maszynkowe - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę wyjmujemy z lodówki, odstawiamy do czasu aż zrobi się ciepła, pozostałą ilość tłuszczu potrzebnego do zrobienia ciasta uzupełniamy tłuszczem który też musi mieć temperature pokojową. Z jaja oddzielamy białka od żółtek. Margarynę ścieramy na tarce, dodajemy tłuszcz, mąkę, żółtka jaj, cukier puder, cukier waniliowe oraz proszek do pieczenia, wszystko razem ugniatamy do momentu powstania ciasta, gotowe ciasto wstawiamy na min 0,6 godziny do lodówki. następnie formujemy ciastka, pieczemy ok 20 min w tem. 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruche ciastka maszynkowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kruche
Karmelowe ciastka owsiane z czekoladą Ciasteczka z rodzynkami Ciasteczka owsiane
Kokosowe ciasteczka z czekoladą Waniliowe ciasteczka z trzcinową nutą Cytrynowe kruche ciasteczka
Ciasteczka zezowate sowy Cynamonowe ciasteczka z mieszanką studencką Cynamonowo-orzechowe kule
Kruche babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Mini tarty z jabłkami  Mini-ciasteczka z budyniem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane