Kruche ciasto

Szarlotki « poprzedni | następny »
karolcia_zip - Przepis na: Kruche ciasto offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 240
Kruche ciasto
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kruche ciasto wspaniałe do jabłecznika, ale wspaniale smakuje także z innymi owocami.


trudność: łatwe
czas:

Kruche ciasto - SKŁADNIKI:

  • 3/4 kostki margaryny Palma
  • 3 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kruche ciasto - PRZYGOTOWANIE:

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka i wyjętą z lodówki (nie rozpuszczoną) Palmę, którą "wkruszamy" do reszty składników. Zagniatamy ciasto w misce ok. 5 minut. Jednakże ciasta nie łączymy w całość tylko przygotowujemy okruszki.
Tak przygotowane okruszki, wysypujemy na blachę, wcześniej wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą w taki sposób żeby położyć na nie owoce i ponownie obsypać okruszkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok. 50 minut.
Na koniec można posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruche ciasto  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szarlotki
Szarlotka ulubiona Biszkoptowy jabłecznik Ciasto serowo-jabłkowe
Szarlotka z pianką Babcina szarlotka z cynamonową kruszonką Ciasto z jabłkami
Brzoskwiniowa szarlotka Szarlotka tradycyjna Szarlotka na kruchym pomarańczowym cieście
Jabłecznik z cynamonem  na kruchym cieście Szarlotka tarzańska Tarta z jabłkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane