Kruche ciasto

Szarlotki « poprzedni | następny »
karolcia_zip - Przepis na: Kruche ciasto offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 240
Kruche ciasto
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kruche ciasto wspaniałe do jabłecznika, ale wspaniale smakuje także z innymi owocami.


trudność: łatwe
czas:

Kruche ciasto - SKŁADNIKI:

  • 3/4 kostki margaryny Palma
  • 3 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kruche ciasto - PRZYGOTOWANIE:

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka i wyjętą z lodówki (nie rozpuszczoną) Palmę, którą "wkruszamy" do reszty składników. Zagniatamy ciasto w misce ok. 5 minut. Jednakże ciasta nie łączymy w całość tylko przygotowujemy okruszki.
Tak przygotowane okruszki, wysypujemy na blachę, wcześniej wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą w taki sposób żeby położyć na nie owoce i ponownie obsypać okruszkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok. 50 minut.
Na koniec można posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruche ciasto  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szarlotki
Szarlotka tradycyjna Szarlotka na kruchym pomarańczowym cieście Jabłecznik z cynamonem  na kruchym cieście
Szarlotka tarzańska Tarta z jabłkami Ciasto jabłkowo orzechowe
Pyszna szarlotka Domowa szarlotka Ciasto sypane z owocami
Tarta z jabłkami i śliwkami Kruche babci Gieni Szarlotka z rozmarynem i różowym pieprzem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane