Kruche ciasto

Szarlotki « poprzedni | następny »
karolcia_zip - Przepis na: Kruche ciasto offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 240
Kruche ciasto
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kruche ciasto wspaniałe do jabłecznika, ale wspaniale smakuje także z innymi owocami.


trudność: łatwe
czas:

Kruche ciasto - SKŁADNIKI:

  • 3/4 kostki margaryny Palma
  • 3 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kruche ciasto - PRZYGOTOWANIE:

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka i wyjętą z lodówki (nie rozpuszczoną) Palmę, którą "wkruszamy" do reszty składników. Zagniatamy ciasto w misce ok. 5 minut. Jednakże ciasta nie łączymy w całość tylko przygotowujemy okruszki.
Tak przygotowane okruszki, wysypujemy na blachę, wcześniej wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą w taki sposób żeby położyć na nie owoce i ponownie obsypać okruszkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok. 50 minut.
Na koniec można posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruche ciasto  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szarlotki
Domowa szarlotka Ciasto sypane z owocami Tarta z jabłkami i śliwkami
Kruche babci Gieni Szarlotka z rozmarynem i różowym pieprzem Jabłecznik na biszkopcie z bitą śmietaną
Ciasto kruche z jabłkiem i galaretką Szarlotka z żubrówką w słoiku Szybki jabłecznik
Jabłecznik z budyniem Szarlotka z rodzynkami Ciasto Eli z jabłkami i orzechami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane