Kruche ciasto

Szarlotki « poprzedni | następny »
karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 255
Kruche ciasto
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kruche ciasto wspaniałe do jabłecznika, ale wspaniale smakuje także z innymi owocami.


trudność: łatwe
czas:

Kruche ciasto - SKŁADNIKI:

  • 3/4 kostki margaryny Palma
  • 3 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kruche ciasto - PRZYGOTOWANIE:

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka i wyjętą z lodówki (nie rozpuszczoną) Palmę, którą "wkruszamy" do reszty składników. Zagniatamy ciasto w misce ok. 5 minut. Jednakże ciasta nie łączymy w całość tylko przygotowujemy okruszki.
Tak przygotowane okruszki, wysypujemy na blachę, wcześniej wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą w taki sposób żeby położyć na nie owoce i ponownie obsypać okruszkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok. 50 minut.
Na koniec można posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruche ciasto  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szarlotki
Szarlotka migdałowa Jabłkowe ciasto sypane Mamina szarlotka
Szarlotka na kruchym cieście Domowa szarlotka Szarlotka na kruchym cieście
Orzechowa szarlotka z bezą Szarlotka z cukrem pudrem Szarlotka babci Gosi
Prosta szarlotka Mini torciki serowo-jabłkowe Jesienna pijana szarlotka z konfiturą różaną

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane