Strona główna Kruche ciasto z bakaliami

Kruche ciasto z bakaliami

Madija - Przepis na: Kruche ciasto z bakaliami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Kruche ciasto z bakaliami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

smaczne ciasta bakaliowe z powidłami


trudność: średne
czas:

Kruche ciasto z bakaliami - SKŁADNIKI:

  • 200 g margaryny
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 5 jajek
  • 3 łyzeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • Reszta:
  • 0,5 l powideł
  • 0,5 szklanki orzechów łoskich
  • 0,5 szklanki rodzynek
  • 5 łyzek skórki pomaranczowej

Kruche ciasto z bakaliami - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę posiekac z mąką, cukrem pudrem, żółtkami i proskzime do pieczenia. Dokładnie wyrobic ciasto i podzielic na trzy równe części. Do jednej z nich dodać kakao. Wstawic do lodówki na ok. pół godziny. Jedna częśc białego ciasta rozłożyc na brytfance. Posmarowac powidłami. Na powidła zetrzeć ciasto ciemne. Posypac bakaliami (orzechy drobno pokrojone, rodzynki sparzone, skórka kandyzowana). Ubic piane z białke i wylac na bakalie. Na to zetrzec druga częśc ciasta białego. Piec ok. godziny w 180 stopniach.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruche ciasto z bakaliami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Kruche ciasto z orzechową polewą Makowo - śmietankowa rolada Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą
Jabłecznik z serem Sernik z budyniową pianką i brzoskwiniami Piernik z orzechami i rodzynkami
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane