Strona główna Kruche ciasto z bakaliami

Kruche ciasto z bakaliami

Madija offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 4
Kruche ciasto z bakaliami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

smaczne ciasta bakaliowe z powidłami


trudność: średne
czas:

Kruche ciasto z bakaliami - SKŁADNIKI:

  • 200 g margaryny
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 5 jajek
  • 3 łyzeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • Reszta:
  • 0,5 l powideł
  • 0,5 szklanki orzechów łoskich
  • 0,5 szklanki rodzynek
  • 5 łyzek skórki pomaranczowej

Kruche ciasto z bakaliami - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę posiekac z mąką, cukrem pudrem, żółtkami i proskzime do pieczenia. Dokładnie wyrobic ciasto i podzielic na trzy równe części. Do jednej z nich dodać kakao. Wstawic do lodówki na ok. pół godziny. Jedna częśc białego ciasta rozłożyc na brytfance. Posmarowac powidłami. Na powidła zetrzeć ciasto ciemne. Posypac bakaliami (orzechy drobno pokrojone, rodzynki sparzone, skórka kandyzowana). Ubic piane z białke i wylac na bakalie. Na to zetrzec druga częśc ciasta białego. Piec ok. godziny w 180 stopniach.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruche ciasto z bakaliami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino Dyniowe buchty z marmoladą
Ciasto Bawole oczy Sernikobrownies z dynią Lekkie ciasto z malinami
Dyniowy sernik z dyniową galaretką Ciasto na zimno 3 bit Kakaowo - serowe ciasto
Ciasto czekoladowe Limonkowy torcik z kiwi Aromatyczne ciasto z dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane