Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kruche ciasto z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kruche ciasto z budyniem jest bardzo łatwo przygotować. Smakuje bardzo, szybko znika. Warto upiec od czasu do czasu.

Kruche ciasto z budyniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche ciasto z budyniem

Ciasto

masa

  • 3 budynie z cukrem
  • 1 litr mleka

Sposób przygotowania:

Kruche ciasto z budyniem
Margarynę posiekać z cukrem. Dodać żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia wymieszany z mąką i wyrobić ciasto. 

Ciasto podzielić na połowę. Jedną część wyłożyć na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

Budynie ugotować w 1 litrze mleka. Po zdjęciu z ognia wylać na przygotowany spód.

Na wierzch rozkruszyć resztę ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i upiec. 
Kruche ciasto z budyniem
Z podanych składników wyrobić kruche ciasto.
Kruche ciasto z budyniem
Połową ciasta wyłożyć dno blaszki do pieczenia.
Kruche ciasto z budyniem
Przygotowane budynie wylać na kruche ciasto.
Kruche ciasto z budyniem
Resztę kruchego ciasta rozkruszyć na wierzch.

Tagi:

ciasto