Strona główna Kruche ciasto z jabłkami

Kruche ciasto z jabłkami

Ciasta, Owoce « poprzedni | następny »
najsmaczniejsze.pl offline

Szef Kuchni
Przepisy: 52
zdjęcia: 1 z 1
Kruche ciasto z jabłkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciasto jak najbardziej na sezon wrześniowo-październikowy.


trudność: łatwe
czas:

Kruche ciasto z jabłkami - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Beza:
  • 2 białka
  • 40 g cukru pudru
  • szczypta soli
  • Oraz:
  • 3 jabłka
  • cynamon

Kruche ciasto z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto: Z podanych składników zagnieść szybko jednolite ciasto, schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na dno blachy wyłożyć ciasto.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce na plasterki (lub pokroić). Wyłożyć na ciasto, oprószyć cynamonem.
Beza: Ubić pianę z odrobiną soli, stopniowo dodając cukier puder. Bezę wyłożyć na jabłkach.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 40-45 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruche ciasto z jabłkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino Dyniowe buchty z marmoladą
Ciasto Bawole oczy Sernikobrownies z dynią Lekkie ciasto z malinami
Dyniowy sernik z dyniową galaretką Ciasto na zimno 3 bit Kakaowo - serowe ciasto
Ciasto czekoladowe Limonkowy torcik z kiwi Aromatyczne ciasto z dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane