Strona główna Kruche ciasto z jabłkami

Kruche ciasto z jabłkami

Ciasta, Owoce « poprzedni | następny »
najsmaczniejsze.pl

Szef Kuchni
Przepisy: 52
zdjęcia: 1 z 1
Kruche ciasto z jabłkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciasto jak najbardziej na sezon wrześniowo-październikowy.


trudność: łatwe
czas:

Kruche ciasto z jabłkami - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Beza:
  • 2 białka
  • 40 g cukru pudru
  • szczypta soli
  • Oraz:
  • 3 jabłka
  • cynamon

Kruche ciasto z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto: Z podanych składników zagnieść szybko jednolite ciasto, schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na dno blachy wyłożyć ciasto.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce na plasterki (lub pokroić). Wyłożyć na ciasto, oprószyć cynamonem.
Beza: Ubić pianę z odrobiną soli, stopniowo dodając cukier puder. Bezę wyłożyć na jabłkach.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 40-45 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruche ciasto z jabłkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Puszysty sernik z kokosem Ciasto Toffifee Jabłecznik na ciepło
Kruszek z jabłkami Rolada serowa z owocami Sernik brzoskwiniowy
Super mazurek mojej mamy Sernik z brzoskwiniami Sernik dwukolorowy
Kołacz serowo-ryżowy z owocami Winna szarlotka z polewą Drożdżowa babka z czekoladą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane