Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kruche mini szarlotki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne mini szarlotki, w domu, na piknik, do pracy.

Kruche mini szarlotki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche mini szarlotki

 

Sposób przygotowania:

Kruche mini szarlotki
Z mąki, proszku do pieczenia, jajek, cukru, śmietany i margaryny zagniatamy kruche ciasto, które zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce. Jabłka obieramy, wykrawamy nasiona, miąższ kroimy na kawałki i dusimy z cukrem i cynamonem. Następnie studzimy. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy z niego kółka, wykładamy nim foremki do babek lub muffinek, nakładamy nadzienie z jabłek i ozdabiamy paseczkami ciasta. Pieczemy około 30 minut w temp. 170 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.
Kruche mini szarlotki
Podane składaniki na ciasto zagniatamy i schładzamy.
Kruche mini szarlotki
Z ciastao wykrawamy kółka i wylepiamy nimi foremki.
Kruche mini szarlotki
Przygotowujemy farsz z jabłek, cukru i cynamonu.
Kruche mini szarlotki
Mini szarlotki ozdabiamy paskami ciasta.