paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

kruche pierożki paula231406

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne danie dla jaroszy wyborne na gorąco ale jako zimna przystawka tez zdadzą egzamin

kruche pierożki paula231406

Składniki:

kruche pierożki paula231406

 

  • 0,5 kg ciasta francuskiego
  • 30 dag półtłustego serka homogenizowanego
  • 1 mała cebula
  • mielony kminek
  • suszony tymianek
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

kruche pierożki paula231406
Serek przekładamy do trzech miseczek po równo. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do jednej z misek, mieszamy. Do drugiej miski wsypujemy łyżkę kminku a do trzeciej łyżkę tymianku. Farsze serowe mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy dzielimy na kwadraty 5x5cm. Na każdy kwadrat układamy łyżkę nadzienia innego smaku i sklejamy w trójkąt. Tak przyrządzone pierogi pieczemy w 180C 10-15min aż stana się złote.

Tagi:

ciasto