Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Kruche pierożki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, proste i szybkie w wykonaniu słodkie kruche pierożki z nadzieniem z jabłek i cynamonem, posypane cukrem pudrem.

Kruche pierożki z jabłkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kruche pierożki z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche pierożki z jabłkami
Ciasto kruche: Mąkę, proszek do pieczenia, masło, śmietanę, sól, jajko wyrabiamy. Rozwałkujemy ciasto na około 3 mm, wycinamy kółka. Nadzienie, jabłka myjemy, obieramy. Wycinamy gniazda nasienne i trzemy jabłka na dużych oczkach. Jabłka wkładamy do garnka, i podgrzewamy z cukrem. Gdy będą gorące dodajemy budyń lub mąkę ziemniaczaną, oraz cynamon. Na kółka z ciasta kruchego nakładamy nadzienie. Sklejamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180^C przez 30-40 minut. Posypujemy cukrem pudrem.
Kruche pierożki z jabłkami
Pyszne, szybki i proste pierożki z jabłkami
Kruche pierożki z jabłkami
Pyszne kruche pierożki z jabłkami i cynamonem.