anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kruche rogaliki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i szybkie w przygotowaniu kruche rogaliki z delikatną nutą czekolady, będą smakowitą przekąską do kawy.

Kruche rogaliki

Składniki:

Kruche rogaliki

 

  • mąka 500 g
  • żółtka 2 szt
  • śmietana 1 łyżka
  • margaryna 250 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • polewa czekoladowa 1 op
  • kokos 5 dkg

 

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , dodać margarynę, żółtka oraz śmietanę i zagnieść ciasto. Schłodzić . Następnie z ciasta formować wałek kroić nożem na kawałki i ręcznie formować rogaliki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Polewę roztopić rogi ciastek moczyć w polewie i posypać kokosem.