jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Kruche rogaliki orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

rogaliki doskonałe do poobiedniej herbaty i kawy

Kruche rogaliki orzechowe

Składniki:

Kruche rogaliki orzechowe

 

  • 40 dag mąki
  • 12 dag cukru pudru
  • 20 dag masła
  • 12 dag orzechów zmielonych
  • cukier puder - do posypania
  • cukier waniliowy - do posypania

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki orzechowe
Miękkie masło posiekać z przesianą z cukrem pudrem mąką, dodać zmielone orzechy i zagnieść ciasto.

Zrobić wałek, odcinać z niego po kawałku ciasta i formować małe rogaliki.

Ułożyć je na natłuszczonej i posypanej maką blasze w odstępach 1 cm.

Piec na jasnozłoty kolor w temp. 200 stop. C. przez 15 minut. Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.