mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kruche rogaliki z marmoladą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Te ciasta są ulubionymi Mojego K.:) Bardzo mu smakują:))

Kruche rogaliki z marmoladą

Składniki:

Kruche rogaliki z marmoladą

 

  • Składniki na kruche ciasto:

 

 

  • Dodatkowo:

 

  • marmolada

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki z marmoladą
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, zawinąć w woreczek by nie wysychało, włożyć do lodówki i porządnie schłodzić (2 - 3 godziny) lub całą noc. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na kilka części. Każdą z nich rozwałkować (podsypując mąką) na grubość około 2 mm. Przy pomocy dużego talerza wyciąć z ciasta koło. Podzielić jak pizzę, na 8 trójkątów, na każdy nałożyć czubatą łyżeczkę nadzienia i zwijając ku środkowi uformować rogaliki. W taki sam sposób postąpić z pozostałymi kawałkami odłożonego ciasta. Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 190ºC, na złoty kolor. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Z przepisu otrzymamy około 30-40 rogalików (w zależności od grubości, na jaką rozwałkujemy ciasto).