Kruchec biszkoptowy

kober - Przepis na: Kruchec biszkoptowy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 325
Kruchec biszkoptowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

smaczny kruchec biszkoptowy, nadaje sie na imprezy, spotkania, czy tez niedzielne popoludnia przy kawie z rodziną :)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kruchec biszkoptowy - SKŁADNIKI:

Kruchec biszkoptowy - PRZYGOTOWANIE:

Do mąki dodać jajko, cukier, margarynę, miód, sodę oczyszczoną i wymieszać, a następnie wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części, każdą część rozłożyć w wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blaszce i piec około 12 minut w temperaturze 160 °C. Ostudzić. Białka ubić, dodać cukier,  żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy i piec ok. 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i nasączyć wodą z sokiem z cytryny. W ½ szklance mleka rozrobic mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozpuszczone w mleku mąki, mieszając chwilę pogotować. Zdjąć z ognia i dodać kostkę margaryny, mieszać, ciepłą masą przekładać upieczone wcześniej placki. Na ciasto kruche wyłożyć połowę masy budyyniowej, następnie przykryć biszkoptem, wyłożyć resztę masy i przykryć kruchym ciastem, docisnąć. Polać polewą czekoladową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruchec biszkoptowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Lniane ciasteczka Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami Kruche pyszności
Jeżyny Eli pod jajeczną pianką Jesienne ciasto Cynamonowiec z porzeczkami
Ciasto śliwkowo-orzechowe Budyń o smaku dyni Ananasowa galaretka
Bananowa Ricotta z ananasem Pyszna karpatka Eli Pieczony ananas z kokosową kruszonką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane