Kruchec biszkoptowy

kober - Przepis na: Kruchec biszkoptowy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 325
Kruchec biszkoptowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

smaczny kruchec biszkoptowy, nadaje sie na imprezy, spotkania, czy tez niedzielne popoludnia przy kawie z rodziną :)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kruchec biszkoptowy - SKŁADNIKI:

Kruchec biszkoptowy - PRZYGOTOWANIE:

Do mąki dodać jajko, cukier, margarynę, miód, sodę oczyszczoną i wymieszać, a następnie wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części, każdą część rozłożyć w wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blaszce i piec około 12 minut w temperaturze 160 °C. Ostudzić. Białka ubić, dodać cukier,  żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy i piec ok. 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i nasączyć wodą z sokiem z cytryny. W ½ szklance mleka rozrobic mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozpuszczone w mleku mąki, mieszając chwilę pogotować. Zdjąć z ognia i dodać kostkę margaryny, mieszać, ciepłą masą przekładać upieczone wcześniej placki. Na ciasto kruche wyłożyć połowę masy budyyniowej, następnie przykryć biszkoptem, wyłożyć resztę masy i przykryć kruchym ciastem, docisnąć. Polać polewą czekoladową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruchec biszkoptowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Sorbet brzoskwiniowy Malinowa rozpusta Migdałowe ciasteczka
Drożdżówki z  budyniem i brzoskwiniami Owsiane crumble z winogronem i jabłkami Roladka z surową masą jabłeczną
Różowe kopczyki Muffinki straciatella z wiśniami z kompotu Szarlotka owsiano-gryczana
Babeczki z morelą i kiwi na śmietanowym kremie Ciasto bananowe Kruche ciasteczka z jagodami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane