aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Kruchy jabłkowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszne ciasto kruchutkie i z jabłkami lubię te owoce są pyszne w takim połączeniu! Polecam na deserek!

Kruchy jabłkowiec Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kruchy jabłkowiec

 

  • Ciasto:
  • 1 jajo
  • 3 żółtka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 margaryna
  • 1 szkl cukru pudru
  • 50 dag mąki
  • Masa serowa:
  • 0,5 szkl mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 20 dag margaryny
  • 20 dag cukru pudru
  • 3 jaja
  • 50 dag sera
  • Masa jabłkowa:
  • 1,20 kg jabłek
  • 1 galaretka
  • 5 łyżek cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Kruchy jabłkowiec
Wykonanie: Ciasto: Z mąki, margaryny, cukru pudru, jaj, proszku do pieczenia i cukru waniliowego robimy ciasto dzielimy na 3 części i pieczemy placki w formie 25/36 w 160 stopniach ok. 20 minut. Masa serowa: Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem. Ser mielimy i dodajemy wraz z ubitą pianą do żółtek. Dajemy na ogień i gotujemy. W mleku rozpuszczamy budyń wlewamy do sera i gotujemy do zgęstnienia. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na dużej tarce, smażymy, wsypujemy galaretkę i cukier. Przełożenie ciasta: Ciasto- ser- ciast- masa jabłkowa- ciasto- polewa.
Kruchy jabłkowiec
Gotowy smażony ser przygotowany z podanych składników.
Kruchy jabłkowiec
Usmażone jabłka z cukrem i galaretką w proszku!