gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Kruchy z malinami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przepyszne ciasto z przepysznych, przydomowych malin, które w tym roku obrodziły szybko. Wypróbujcie :)

Kruchy z malinami Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Kruchy z malinami

CIASTO

DODATKOWO

  • 50 dag malin
  • 2 kisiele malinowe
  • 1 szklanka cukru
  • 7 białek
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Kruchy z malinami
Na stolnicę wyłożyć przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, cukier, żółtka oraz śmietanę i wyrobić ciasto. Większą część ciasto wyłożyć na wcześniej wysmarowaną blachę i posypać bułką tartą. Na ciasto położyć maliny.

Białka ubić, dodać cukier, a na końcu wsypać kisiele. Wszystko razem połączyć i wyłożyć na owoce. Pozostałe ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać kakao.

Skubać kawałki ciasta raz jasnego, a raz ciemnego i układać obok siebie na pianie.

Piec w piekarniku w 180 st około 45 min.

Zimny posypać cukrem pudrem. 
Kruchy z malinami
Najpierw należy przesiać mąkę z proszkiem na stolnicę
Kruchy z malinami
Następnie z przygotowanych składników zagniatamy ciasto
Kruchy z malinami
Następnie ubijamy białka z cukrem i kiślami.
Kruchy z malinami
Ciasto wykładamy na brytfannę, wysypujemy maliny
Kruchy z malinami
Wykłądamy masę, skubiemy ciasta i wrzucamy na masę. Pieczemy.
Kruchy z malinami
Kruchy z malinami
Kruchy z malinami

Tagi:

tarta