Krupniaki z dodatkami Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na klasyczny krupniak z dodatkami

Krupniaki z dodatkami Kaja35

Składniki:

Krupniaki z dodatkami Kaja35

 

  • Krupniaki 4 szt.
  • Cebula duża 1 szt.
  • Majeranek wg. uznania
  • Sól oraz pieprz wg. uznania
  • Olej do smażenia
  • Sos czosnkowy wg. uznania
  • Pomidor do smaku.

Sposób przygotowania:

Krupniaki z dodatkami Kaja35
Na początku Cebulę obrałam oraz pokroiłam na drobne kawałki, następnie zeszkliłam na patelni w rozgrzanym oleju. Na folię aluminiową wyłożyłam krupniak ( może być również kaszanka). Dodałam majeranku oraz zeszkloną cebulę jak i posoliłam oraz posypałam świeżo zmielonym pieprzem . Całość zawinęłam oraz położyłam na tackę aluminiową przystosowaną do grillowania. Całość grillowałam około 30 minut na żarze. Na koniec podzieliłam gotowy krupniak na porcie polałam sosem czosnkowym oraz ułożyłam kawałkami pomidora.