eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1064]

Krupnik Eli z serduszkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna zupa gotowana na serduszkach drobiowych.

Krupnik Eli z serduszkami

Składniki:

Krupnik Eli z serduszkami

  • 40 dkg serduszek drobiowych.
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 duża cebula
  • 5 średnich ziemniaków
  • 20 dkg kaszy perłowej
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 1 kostka mięsna Winiary
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • kucharek
  • pieprz,maggi

Sposób przygotowania:

Krupnik Eli z serduszkami

Wrzucić do garnka umyte serduszka,kostke mięsną,kucharek,ziele angielskie,liść laurowy,wlać 3-4 litry wody,gotować do miękkości i wyjąć z wywaru.Serduszka zostawić przykryte,żeby nie wyschły.Do wywaru dodać posiekaną cebulę,kaszę,potarte na tarce z dużymi oczkami warzywa,ziemniaki pokrojone w kostkę,.Gotować 30 minut na małym ogniu,często mieszając.Zupę doprawić pieprzem,maggi.Na talerze z zupą wyłożyć serduszka i posypać koperkiem.Smacznego!