meg-air

meg-air

Złoty Ekspert
[Przepisów: 19]

Krupnik gryczany na króliku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Krupnik z kaszą gryczaną, to sposób, by wprowadzić ją do codziennego menu. Zupa w wersji na króliku, to posiłek idealny dla alergików, dzieci, sportowców i osób starszych lub chorych.

Krupnik gryczany na króliku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krupnik gryczany na króliku

 

Sposób przygotowania:

Krupnik gryczany na króliku
Gotujemy wywar z królika, następnie wrzucamy włoszczyznę i gotujemy pod przykryciem przez 10 minut. Wyjmujemy warzywa, ścieramy na tarce, lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu. W między czasie, do wywaru wrzucamy kaszę i pokrojone z kostkę ziemniaki, gotujemy pod przykryciem 10 minut. Na koniec wrzucamy starte warzywa i posiekaną natkę. Wykładamy na talerz i dodajemy do dekoracji mała łyżkę gęstej śmietany i natkę.
Krupnik gryczany na króliku
W krupniku główna rolę odgrywają warzywa
Krupnik gryczany na króliku
warzywa muszą być jędrne i dorodne, nie należy ich kroić przed gotowaniem