ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Krupnik na karkówce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krupnik na karkówce to doskonały posiłek np. po długim spacerze w zimowy dzień. Pożywna, rozgrzewająca zupa.

Krupnik na karkówce

Składniki:

Krupnik na karkówce

 

  • ok 400 g karkówki
  • 4 ziemniaki
  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 5 łyżek kaszy perłowej mazurskiej
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Krupnik na karkówce

ETAP 1:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Włożyć do garnka i zalać gorącą wodą. Dodać ziele, listek i sól. Gotować ok 20 min.


Warzywa obrać, umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę. Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce do warzyw. Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą. Wszystko dodać do garnka. Gotować jeszcze ok 20 min.


Zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.


Smacznego.