nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Krupnik na kościach wędzonych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo sycąca zupa, w sam raz na zimę

Krupnik na kościach wędzonych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik na kościach wędzonych

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na kościach wędzonych
Kości wędzone gotujemy ok 10 minut. Po tym czasie dodajemy obraną marchewkę, por, seler i pietruszkę, dorzucamy ziele i listek laurowy. Gotujemy na małym ofniu ok godziny. Po tym czasie wyciągamy kości oraz warzywa. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę. Ugotowaną marchewkę trzemy na tarce na dużych oczkach, mięso obieramy i dodajemy do zupy. Dodajemy jeszcze 3 ząbki czosnku obrane i gotujemy jeszcze przez ok 15 minut. Na koniec doprawiamy i gotowe.
Krupnik na kościach wędzonych
Kości wędzone gotujemy razem z warzywami
Krupnik na kościach wędzonych
Obieramy kości i mięso dodajemy do zupy
Krupnik na kościach wędzonych
Marchewkę z zupy trzemy na tarce na dużych oczkach
Krupnik na kościach wędzonych
Całość gotujmey jeszcze przez około 15 minut