ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Krupnik na wędzonych żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krupnik ze śmietaną na wędzonych żeberkach

Krupnik na wędzonych żeberkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik na wędzonych żeberkach

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na wędzonych żeberkach
Stawiam żeberka w garnku o pojemności 2 litry i gotuję. W tym czasie obieram marchewke i pietruszkę, ścieram na tarce i dodaję do żeberek. Po 30 minutach gotowania dodaję pół szklanki kaszy wiejskiej i gotuję do momentu aż napęcznieje. Dodaje poł łyżki wegety, pieprz i szczypte ziół prowansalskich. Śmietanę mieszam z zupą i wlewam do garnka. Posypuję zieleniną.
Krupnik na wędzonych żeberkach
Pierwsze co zrobiłam do gotowałam żeberka w ok 2 l wody
Krupnik na wędzonych żeberkach
Stałam warzywa na tarce i dodałam do wywaru
Krupnik na wędzonych żeberkach
Dodałam pół szklanki kaszy wiejskiej, ale mogłam dodać 3/4 :)
Krupnik na wędzonych żeberkach
Zabieliłam śmietaną 10 % i dodałam troszkę zieleniny