Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krupnik na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny krupnik na mięsnych wieprzowych żeberkach jest idealny na jesienne dni. Ta zupa potrafi rozgrzać.

Krupnik na żeberkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik na żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na żeberkach
Żeberka umyć, pokroić na kawałki, zalać wodą. Dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem. Marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do gotującego się wywaru.

Kiedy żeberka będą miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i kaszę. Gotować do miękkości. Dodać posiekaną natkę oraz doprawić zupę do smaku. Podawać na gorąco.
Krupnik na żeberkach
Żeberka pokroić na małe kawałki i zalać wodą.
Krupnik na żeberkach
Dodać liście laurowe ziele angielskie i kostkę rosołową.
Krupnik na żeberkach
Marchew seler i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach.
Krupnik na żeberkach
Kiedy żeberka będą miękkie dodać ziemniaki i kaszę.