Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Krupnik w stylu żydowskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. kaszę namoczyć, a następnie wypłukać na

Krupnik w stylu żydowskim

Składniki:

Krupnik w stylu żydowskim

 

Sposób przygotowania:

Krupnik w stylu żydowskim
Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. kaszę namoczyć, a następnie wypłukać na sitku, by dokładnie oczyścić ją z mąki. Rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć na niej cebulę, czosnek i kaszę. Wywar zagotować i przełożyć do niego zawartość patelni. Zupę przyprawić solą, pieprzem, kminkiem oraz gałką muszkatolową i gotować pod przykryciem do czasu aż kasza będzie miękka. Szczypiorek umyć i posiekać. Żółtka roztrzepać ze smietaną i mlekiem i ostrożnie dolać do zupy. Posypać szczypiorkiem.