beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Krupnik z  mięsem lub podrobami i  jarzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Krupnik z  mięsem lub podrobami i  jarzy

Składniki:

Krupnik z  mięsem lub podrobami i  jarzy

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z  mięsem lub podrobami i  jarzy
Kaszę i  mięso opłukać, mięso pokrajać na kawałki, zalać chłodną wodą, posolić i  gotować pod przykryciem. Dodać kaszę, a  gdy mięso będzie półmiękkie dodać pokrojone warzywa, a  pod koniec gotowania ziemniaki. Do zupy dodać 3  łyżki masła i  posypać siekaną zieleniną.