ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Krupniok z pieczarkami i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosty i smaczny obiadek, gdy nie ma czasu na gotowanie

Krupniok z pieczarkami i cebulką

Składniki:

Krupniok z pieczarkami i cebulką

 

  • 500 g krupnioka,
  • 200 g pieczarek,
  • 2 cebule,
  • do smaku pieprz,
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Krupniok z pieczarkami i cebulką
Cebulę obieramy z łupiny, myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy ze skórek i kroimy w średniej grubości plastry. Patelnie stawiamy na kuchence i rozgrzewamy na niej tłuszcz. Wsypujemy cebulę i smażymy aż się ładnie zeszkli. Dodajemy pieczarki i smażymy aż odparują. Następnie dodajemy krupnioka i dokładnie mieszamy żeby krupniok się rozpadł. Smażymy przez pięć minuty, co chwilę mieszając. Doprawiamy do smaku pieprzem (ewentualnie solą) Podajemy z ogórkiem kiszonym.