eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Krupnioki Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Krupnioki można podawać z kiszoną kapustą zasmażaną,surówkami.

Krupnioki Eli

Składniki:

Krupnioki Eli

 

  • 4 krupnioki (kaszanki)
  • 2 cebule
  • 2 łyżki smalcu

Sposób przygotowania:

Krupnioki Eli
Krupnioki wcześniej wyjąć z lodówki,żeby miały temperaturę pokojową(wtedy nie popękają).Cebulę pokroić w ćwierć krążki(można posiekać).Na patelni roztopić smalec,włożyć krupnioki i obsmażyć z jednej strony.Przewrócić ostrożnie na drugą stronę,dodać cebulę i smażyć aż cebula lekko się przyrumieni.Smacznego!

Ja krupnioki podałam z ognistą cukinią (przepis w mojej galerii),rzodkiewkami konserwowymi (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.