szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kruszonka wieloowocowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Truskawki, jabłka i banany ze szczyptą mięty pod chrupiącą kruszonką.

Kruszonka wieloowocowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruszonka wieloowocowa

 

Sposób przygotowania:

Kruszonka wieloowocowa
Na początku przygotowujemy owoce. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Banany kroimy na plasteki. Truskawki (mogą być świeże lub mrozone) kroimy na połówki. W naczyniu żaroodpornym układamy jabłka, na nich plasteki bananów i truskawki. Całosc posypujemy suszoną miętą. Masło, cukier puder i mąkę przekładamy do miski i zagniatamy te składniki razem, rozcierając między palcami. Kruszonke wykładamy na owocach. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30 minut.
Kruszonka wieloowocowa
W naczyniu zaroodpornym układamy owoce jabłka banany i truskawki
Kruszonka wieloowocowa
Z wierzchu przypruszamy owoce suszoną miętą
Kruszonka wieloowocowa
Z mąki cukru pudru i masła robimy kruszonkę
Kruszonka wieloowocowa
Kruszonką przykrywamy owoce i pieczemy ok 30 minut.