Kruszynki

Kruche « poprzedni | następny »
kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 922
Kruszynki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Są delikatne, szybką się kruszą, ale też szybko się rozchodzą.


trudność: średnie
czas:

Kruszynki - SKŁADNIKI:

  • pół szklanki cukru pudru
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 żółtka

Kruszynki - PRZYGOTOWANIE:

Żółtka ugotować na twardo. Pozostawić do ostygnięcia. Zetrzeć i utrzeć z margaryną. Zagnieść ciasto, dodając jajko i cukier puder oraz połowę mąki. Na 60 minut odstawić do lodówki. Po czym do ciasta dodać pozostałą mąkę. Dokładnie zagnieść. Rozwałkować. Szklanką wykroić okrągłe placki. Ułożyć na blaszce wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kruszynki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kruche
Waniliowe ciasteczka z trzcinową nutą Cytrynowe kruche ciasteczka Ciasteczka zezowate sowy
Cynamonowe ciasteczka z mieszanką studencką Cynamonowo-orzechowe kule Kruche babeczki z bitą śmietaną i truskawkami
Mini tarty z jabłkami  Mini-ciasteczka z budyniem Mocno cytrynowe ciasteczka
Migdałowe serca Kruche babeczki Delikatne maślane ciasteczka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane