kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Kruszynki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Są delikatne, szybką się kruszą, ale też szybko się rozchodzą.

Kruszynki

Składniki:

Kruszynki

  • pół szklanki cukru pudru
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 żółtka

Sposób przygotowania:

Kruszynki

Żółtka ugotować na twardo. Pozostawić do ostygnięcia. Zetrzeć i utrzeć z margaryną. Zagnieść ciasto, dodając jajko i cukier puder oraz połowę mąki. Na 60 minut odstawić do lodówki. Po czym do ciasta dodać pozostałą mąkę. Dokładnie zagnieść. Rozwałkować. Szklanką wykroić okrągłe placki. Ułożyć na blaszce wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.