PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Krwawe ziemniaki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

czyli ziemniaczane łódeczki z mozzarellą i sosem do spaghetti Łowicz :-)

Krwawe ziemniaki

Składniki:

Krwawe ziemniaki

 

  • 3 duże młode ziemniaki
  • 1 okrągła mozzarella w zalewie
  • 2-3 czubate łyżki sosu do spaghetti Łowicz
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Krwawe ziemniaki
Ziemniaki myjemy i gotujemy w całości i w mundurkach około 1 godziny (tak aby były miękkie). Odstawiamy do wystygnięcia. Każdego ziemniaka kroimy na pół, wydłubujemy łyżką łódeczkę, a wydłubane wnętrze kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy dość drobno pokrojoną mozzarellę, sól, pieprz i sos do spaghetti Łowicz. Wszystko razem mieszamy i delikatnie ugniatamy widelcem. Faszerujemy łódeczki ziemniaczane farszem i zapiekamy w piekarniku 180st 15-20 minut (aż się apetycznie zarumienią).

Tagi:

sosy ziemniaki