goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

"Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

To pyszny napój słoneczny na zimę

"Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

"Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

"Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy
Oczyszczoną dynię, jarchew i jabłka kroimy na niewielkie kawałki, podlewamy odrobiną wody i gotujemy do miękkości (oddzielnie). Następnie miksujemy. Łączymy ze sobą wszystkie trzy musy, dodajemy cukier. Uzupełniamy wodą do 10 litrów. Zagotowujemy. Sok przelewamy do wyparzonych butelek i pasteryzujemy 20 minut. Sok przechowujemy w chłodnym miejscu do 3 miesięcy.
"Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy
Oczyszczoną dynię kroimy na niewielkie kawałki
"Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy
Marchewkę kroimy w kawałki i również gotujemy
"Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy
W/w składniki kubusia miksujemy i łączymy ze sobą