Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kubuś wg Danusi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne ciasto Kubuś na różne okazje

Kubuś wg Danusi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kubuś wg Danusi

 

  • 7 szt jajka,
  • 1 opak galaretka pomarańczowa,
  • 0,5 l śmietana kremówka,
  • pianka,
  • 1 łyżka cukier,
  • 2 opak budynie śmietankowe,
  • 1 l sok Kubuś,
  • MASA KUBUŚ,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 7 łyżek cukier,
  • 7 łyżek mąka,
  • 2 paczki delicje
  • sól

Sposób przygotowania:

Kubuś wg Danusi
CIASTO: Oddzielić żółtka od białek. Z białek i szczypty soli,ubić pianę na sztywno. W trakcie ubijania dodać cukier,ubijać. Gdy piana będzie ubita stopniowo dodawać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ostrożnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Wstawić do piekarnika na ok.30 minut,piec w 175 stop. MASA: Budynie rozmieszać w 1,5 szklanki soku, resztę soku zagotować z cukrem. Budyń wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając. PIANKA Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wodzie, odstawić do stężenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając po łyżce galaretki dalej ubijając. Upieczone ciasto przekroić na pół. Wyłożyć na ciasto masę , przykryć drugą połową ciasta, na cieście ułożyć delicje i zalać je pianką. Odstawić do schłodzenia lodówki
Kubuś wg Danusi
Etap 1

Tagi:

jajko jajka