Książka kucharska Kuchnia grecka po naszemu

Nasze polskie interpretacje kuchni greckiej - najsłynniejsza na świecie sałatka grecka, o której Grecy nie słyszeli i inne przysmaki...

Kuchnia grecka po naszemu
Kuchnia grecka bazuje na wspaniałych świeżych produktach, których smaku nie da się niczym zastąpić: soczyste pomidory, mięsista słodka cebula, wspaniały twardy, kruszący się owczy ser, świeża aromatyczna papryka, jagnięcina, cielęcina i świeżo złowione ryby.

 Przez większą część roku nie mamy dostępu do tak smacznych świeżych produktów, dlatego nasze wersje potraw greckich zwierają więcej przypraw, polepszaczy smaku, bez których szklarniowe pomidory, czy rodzimy ser typu feta nie mają tego czegoś. Dlatego podkreślam, są to nasze interpretacje kuchni greckiej - wszystkie warte polecenia.

Wariacje na temat kuchni greckiej!

Urozmaicanie tradycyjnych potraw, pozwala nam na poznanie nowych doznań smakowych. To właśnie eksperymentowanie w kuchni , czyni z nas kucharzy wyśmienitych.

Przyrządzając danie greckie, pamiętać  jednak należy o zasadach ich prawidłowego przygotowywania! Fundamentalnym produktem owej kuchni jest oczywiście oliwa z oliwek. Grecy wybierają ją do sałatek, dań głównych, a także smażenia czy pieczenia. Ważnym filarem greckiego menu są również pomidory, papryka,
czosnek i świeże zioła
.

Wykonując grecki smakołyk, warto jednak urozmaicić go o przysmak, który polepszy jego smak i aromat. Doskonale do tego celu nadadzą się warzywa i owoce – w kuchni greckiej bowiem, nigdy ich za wiele! Opierając się na tradycyjnym przepisie. Przyrządzić można także świetną rybę czy mięsną potrawkę!

Ta książka kucharska to doskonały argument do kuchennych rewolucji! Niech na Waszych stołach goszczą różnorodne i apetyczne potrawy. Zapraszamy do sprawdzenia naszych receptur!