jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Przekąski-zakąski, czyli coś na ząb

Kudłacze z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta z makreli wedzonej w formie przekąseczki.

Kudłacze z makreli

Składniki:

Kudłacze z makreli

 

  • 1 niewielka makrela wedzona
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 10 dag startego sera
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • kilka pomidorków i kiełki słonecznika do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kudłacze z makreli
Makrelę obierz, zmiel do miski. wymieszaj z majonezem, orzechami, połowa sera i musztardą. Dopraw pieprzem do smaku - wymieszaj dokładnie. Z pasty formuj wałeczk i obtaczaj je w serze. Udekoruj pomidorkami i kiełkami.

Tagi:

sery ser