Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Kukurydziane roladki z kurczaka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Filet z kurczaka zrolowany ze świeżą, gotowaną kukurydzą i mozzarellą w panierce z płatków kukurydzianych. Smaczny, soczysty z lekko słodkawym smakiem dzięki kukurydzy.

Kukurydziane roladki z kurczaka

Składniki:

Kukurydziane roladki z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Kukurydziane roladki z kurczaka

ETAP 1:

Kukurydziane roladki z kurczaka
Kukurydzę ugotować i ściąć paski z zierenkami.

Kolby kukurydzy oczyścić i włożyć do osolonego wrzątku. Gotować przez 10-15min, sprawdzając, czy ziarenka są miękkie. Wystudzone kolby przekroić na pół i odkroić ostrym nożem paski z ziarenkami.

ETAP 2:

Kukurydziane roladki z kurczaka
Rozbite mięso dokładnie przyprawić z dwóch stron.

Filety z kurczaka rozbić jak na kotlety, oprószyć przyprawą do kurczaka, pieprzem czarnym i solą.

ETAP 3:

Kukurydziane roladki z kurczaka
Na kurczaku układać plasterki mozzarelli i ziarenka kukurydzy.

Mozzarellę pokroić na plasterki i rozłożyć na kotletach. Ułożyć paski kukurydzy, starając się żeby ziarenka się nie rozpadły. Zwinąć ciasno w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami. Obtaczać w rozmąconym jajku, a następnie w zmielonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)