Strona główna Kulebiaczki z kapustą i grzybami

Kulebiaczki z kapustą i grzybami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Gdy zaświeci pierwsza gwiazdka

Babciagramolka - Przepis na: Kulebiaczki z kapustą i grzybami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2756
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kulebiaczki z kapustą i grzybami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9

Kulebiaki z nadzieniem z kapusty z grzybami , w cieście francuskim to bardzo smaczne danie.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kulebiaczki z kapustą i grzybami - SKŁADNIKI:

  • 1 mrożone ciasto francuskie
  • ½ kg kapusty z grzybami
  • 1 żółtko

Kulebiaczki z kapustą i grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto rozmrozić . Przeciąć na pół . Na każdą połówkę nałożyć ½ farszu . Złożyć . Przyciąć na kształt dużych pierogów. Zlepić , podwijając ozdobnie brzegi. Z obciętych boków zrobić dekoracje . Przykleić je na kulebiaczki . Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Kulebiaczki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 30- 45 minut. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia. Można robić kulebiak w kształcie rulonu . Ja robię kulebiak z gotowej kapusty z grzybami którą mam zawsze zamrożoną na zapas


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kulebiaczki z kapustą i grzybami (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-12-22 09:52
I za to lubię ciasto francuskie.Szybko i smacznie można zrobić posiłek i deser.5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Gołąbki w panierce Schab pod jarmużową pierzynką Kapuściane rogaliki
Placki z kapusty Kapusta biała z boczniakami i koperkiem Surówka z kapusty pekińskiej Elfi
Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą Surówka jesienna z czerwonej kapusty Surówka z kapusty i marchewki z koperkiem
Bigos ze słodkiej kapusty Krokiety z czerwoną kapustą Barowa kapusta według Babci Ani

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane