Strona główna Kulebiaczki z kapustą i grzybami

Kulebiaczki z kapustą i grzybami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Gdy zaświeci pierwsza gwiazdka

Babciagramolka - Przepis na: Kulebiaczki z kapustą i grzybami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2749
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kulebiaczki z kapustą i grzybami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9

Kulebiaki z nadzieniem z kapusty z grzybami , w cieście francuskim to bardzo smaczne danie.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kulebiaczki z kapustą i grzybami - SKŁADNIKI:

  • 1 mrożone ciasto francuskie
  • ½ kg kapusty z grzybami
  • 1 żółtko

Kulebiaczki z kapustą i grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto rozmrozić . Przeciąć na pół . Na każdą połówkę nałożyć ½ farszu . Złożyć . Przyciąć na kształt dużych pierogów. Zlepić , podwijając ozdobnie brzegi. Z obciętych boków zrobić dekoracje . Przykleić je na kulebiaczki . Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Kulebiaczki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 30- 45 minut. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia. Można robić kulebiak w kształcie rulonu . Ja robię kulebiak z gotowej kapusty z grzybami którą mam zawsze zamrożoną na zapas


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kulebiaczki z kapustą i grzybami (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-12-22 09:52
I za to lubię ciasto francuskie.Szybko i smacznie można zrobić posiłek i deser.5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Biała kapusta z burakami Kapusta ze śmietaną
Surówka z białej kapusty Kapusta na ciepło z pieczarkami Pierogi z kapustą i pieczarkami
Surówka z kiszonej kapusty Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie Pomidory nadziewane ryżem z kapustą
Sałatka z kapustą, ogórkiem i papryką na zimę Zasmażana kapusta do obiadu Młoda kapusta zasmażana z koprem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane