Strona główna Kulebiaczki z kapustą i grzybami

Kulebiaczki z kapustą i grzybami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Gdy zaświeci pierwsza gwiazdka

Babciagramolka - autor przepisu Kulebiaczki z kapustą i grzybami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2661
MODERATOR
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kulebiaczki z kapustą i grzybami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9

Kulebiaki z nadzieniem z kapusty z grzybami , w cieście francuskim to bardzo smaczne danie.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kulebiaczki z kapustą i grzybami - SKŁADNIKI:

  • 1 mrożone ciasto francuskie
  • ½ kg kapusty z grzybami
  • 1 żółtko

Kulebiaczki z kapustą i grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto rozmrozić . Przeciąć na pół . Na każdą połówkę nałożyć ½ farszu . Złożyć . Przyciąć na kształt dużych pierogów. Zlepić , podwijając ozdobnie brzegi. Z obciętych boków zrobić dekoracje . Przykleić je na kulebiaczki . Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Kulebiaczki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 30- 45 minut. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia. Można robić kulebiak w kształcie rulonu . Ja robię kulebiak z gotowej kapusty z grzybami którą mam zawsze zamrożoną na zapas



Komentarze do Kulebiaczki z kapustą i grzybami (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-12-22 09:52
I za to lubię ciasto francuskie.Szybko i smacznie można zrobić posiłek i deser.5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i boczkiem Tarta z kiszoną kapustą Kapusta brukselka w bułce tartej
Młoda kapustka na maśle - zasmażana Młoda kapusta zasmażana z pomidorami Mostki na kapuściano pieczarkowej pierzynie
Wiosenna tarta na rukolowym spodzie Gołąbki wiosenne z sosem pomidorowym Roladki z kapustą i parówką
Zapiekane pałki z kapustą i pieczarkami Surówka z pekinki, marchewką i pomidorem Kurczak na kwaśno rozanki
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane