Strona główna Kulebiaczki z kapustą i grzybami

Kulebiaczki z kapustą i grzybami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Gdy zaświeci pierwsza gwiazdka

Babciagramolka - Przepis na: Kulebiaczki z kapustą i grzybami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2759
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kulebiaczki z kapustą i grzybami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9

Kulebiaki z nadzieniem z kapusty z grzybami , w cieście francuskim to bardzo smaczne danie.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kulebiaczki z kapustą i grzybami - SKŁADNIKI:

  • 1 mrożone ciasto francuskie
  • ½ kg kapusty z grzybami
  • 1 żółtko

Kulebiaczki z kapustą i grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto rozmrozić . Przeciąć na pół . Na każdą połówkę nałożyć ½ farszu . Złożyć . Przyciąć na kształt dużych pierogów. Zlepić , podwijając ozdobnie brzegi. Z obciętych boków zrobić dekoracje . Przykleić je na kulebiaczki . Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Kulebiaczki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 30- 45 minut. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia. Można robić kulebiak w kształcie rulonu . Ja robię kulebiak z gotowej kapusty z grzybami którą mam zawsze zamrożoną na zapas


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kulebiaczki z kapustą i grzybami (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-12-22 09:52
I za to lubię ciasto francuskie.Szybko i smacznie można zrobić posiłek i deser.5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Kapusta z grzybami i majerankiem Gołąbki w panierce Schab pod jarmużową pierzynką
Kapuściane rogaliki Placki z kapusty Kapusta biała z boczniakami i koperkiem
Surówka z kapusty pekińskiej Elfi Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą Surówka jesienna z czerwonej kapusty
Surówka z kapusty i marchewki z koperkiem Bigos ze słodkiej kapusty Krokiety z czerwoną kapustą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane