goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kulebiak nadziewany łososiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo często robię takiego kulebiaka na święta.

Kulebiak nadziewany łososiem

Składniki:

Kulebiak nadziewany łososiem

 

  • ciasto francuskie mrożone 1 opakowanie
  • łosoś wędzony 1/2 kg
  • jaja 2 sztuki
  • cebula 2 sztuki
  • grzyby suszone 10 dag
  • kapusta kiszona 20 dag
  • olej 5 łyżek
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Kulebiak nadziewany łososiem
Kapustę gotujemy do miękkości, odparowujemy. Grzyby namaczamy na noc, gotujemy drobno siekamy. Cebulę siekamy, szklimy na oleju. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy jajko, doprawiamy. Ciasto przekrawamy na pół. Na połowie układamy rybę, na wierzchu farsz kapuściano-grzybowy. Przykrywamy drugą połową ciasta, zlepiamy. Smarujemy wierzch rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 30 minut w 220 stopniach.