vespera

vespera

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Książka Kucharska: Kulebiak idealny

Kulebiak (trochę) francusko- włoski.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kulebiak (trochę) francusko- włoski.

Kulebiak (trochę) francusko- włoski.

Składniki:

Kulebiak (trochę) francusko- włoski.

 

  • ½ kg mięsa mielonego z indyka,
  • 1 opakowanie mrożonek Nicea (Daucy),
  • Gotowy spód do pizzy Hegelen,
  • Przyprawy: 3 łyżki Magi, łyżka przypraw typu kebab.

 

Sposób przygotowania:

Kulebiak (trochę) francusko- włoski.
1.Mięso mieszam z mrożonkami i przyprawami.

2.Ciasto do pizzy dzielę na 2 części i na środek każdej nakładam połowę mieszanki.

3.Zaklejam jak na zdjęciu i wkładam do rozgrzanego do 200 stopni pieca na 50 minut. Ostatnie 20 minut włączam podgrzewanie tylko dolną grzałką, aby ciasto z góry się nie spaliło.Danie bardzo syte i bardzo łatwe bo ostatecznie z gotowych półproduktów :-) ale za to jakie dobre! Należy podawać z jogurtowym sosem np. czosnkowym.