goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kulebiak z kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W tym roku pierwszy raz robiłam go na Wigilię

Kulebiak z kapustą kiszoną

Składniki:

Kulebiak z kapustą kiszoną

 

  • ciasto drożdżowe:

 

 

  • farsz:

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kulebiak z kapustą kiszoną
Drożdże ,5 łyżek mleka i cukier mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy zaczyn wyrośnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Kapuste kiszoną smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Doprawiamy do smaku. Na drugiej patelni szklimy cebulkę wraz z pokrojonymi pieczarki. Składniki farszu łączymy. Ciasto rozwałkowujemy, nakładamy farsz i zawijamy jak roladę. Wierzch smarujemy żółtkiem. Pieczemy 45 min w 180 st.