krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Kulki mięsne z kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przedsatwiam przepis na pyszne i sycące kulki mięsne z dodatkiem kaszy. Wykonanie zajmuje na prawdę niewiele czasu a smak jest rewelacyjny. Polecam każdemu

Kulki mięsne z kaszą gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kulki mięsne z kaszą gryczaną

 

  • mięso mielone wieprzowe 200 gram
  • kasza gryczana 1/2 szklanki
  • pieprz,sól, paryka słodka
  • jajko
  • cebula 1 sztuka
  • oliwa 1 łyżka
  • sos pomidorowy 1 słoik
  • kostka rosołowa 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Kulki mięsne z kaszą gryczaną
Mięso mielone mieszamy bardzo dokładanie z ugotowana wcześniej kaszą gryczaną, jajkiem i przyprawami do smaku. Z powstałej masy lepimy małe kulki. W grnku z dodatkiem kostki rosołowej wrzucamy na wrzątek kulki mięsne i wyciągamy aż mięso nie będzie już surowe tak ok 5 min. Na patelni podsmażamy cebulę na złoty kolor i dodajemy sos pomidorowy. Całośc przyprawiamy ziołami wedle uznania. Do gotowego sosu dodajemy kulki mięsne.
Kulki mięsne z kaszą gryczaną
Przygotowujemy mięso
Kulki mięsne z kaszą gryczaną
Dodajemy kaszę
Kulki mięsne z kaszą gryczaną
Formułujemy kulki
Kulki mięsne z kaszą gryczaną
Gotujemy w wodzie z kostką rosołową