Anna555

Anna555

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Kulki rybno-ryżowe z Chińskim Sosem.

  • 21
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 31

Chrupiące rybno-ryżowe kulki z pysznym sosem.

Kulki rybno-ryżowe z Chińskim Sosem.

Składniki:

Kulki rybno-ryżowe z Chińskim Sosem.

 

 

Sposób przygotowania:

Kulki rybno-ryżowe z Chińskim Sosem.
Gotujemy ryż. Dorsza myjemy i drobno siekamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Doprawiamy solą i pieprzem. Ryż mieszamy z rybą, masłem. Studzimy. Dodajemy jedno jajko. Formujmy kulki, wkładamy je na około 30 minut do lodówki. Kulki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Cukinię kroimy, solimy i delikatnie podsmażamy na patelni. Sos Łowicz podgrzewamy. Kulki kroimy na pół. Na każdą połówkę nakładamy sos. Podajemy z cukinią.