iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5134]

Książka Kucharska: Wszystkie sposoby na kaszę gryczaną

Kulki z kaszy gryczanej i sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne kulki z kaszy gryczanej, mascarpone i twarogu - idealne na kolację albo przystawkę.

Kulki z kaszy gryczanej i sera

Składniki:

Kulki z kaszy gryczanej i sera

  • 1 woreczek kasza gryczana Kupiec
  • 6 szt korniszony,
  • 3 łyżki serek mascarpone,
  • 1 kostka twarogu
  • Sól,
  • Pieprz kolorowy
  • 2 ząbki czosnku
  • płatki chilli

Sposób przygotowania:

Kulki z kaszy gryczanej i sera

Kasze gryczana gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy. Ser twarogowy mielimy i dodajemy do zimnej kaszy. Mieszamy dodajemy także ser mascarpone. doprawiamy pieprzem ,sola i wyciśniętym czosnkiem. Korniszony siekamy i dodajemy do masy. Mieszamy i formujemy kulki. Chłodzimy i posypujemy płatkami chilli i suszonymi płatkami pomidora.