ankaaa86_aa

ankaaa86_aa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Kulki z mięsa mielonego z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne i szybkie mięsne kulki.

Kulki z mięsa mielonego z żółtym serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kulki z mięsa mielonego z żółtym serem

 

  • 45 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • pół bułki
  • 0,5 litra bulionu
  • jajko
  • pół cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag żóltego sera pokrojonego w kostkę
  • bułka tarta
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kulki z mięsa mielonego z żółtym serem
Bułkę namaczamy w bulionie.W tym czasie przekładamy mięso mielone do miski,trzemy na drobnych oczkach cebulę,przeciskamy czosnek,dodajemy ser i wbijamy jajko.
Odciskamy bułkę z bulionu i dodajemy do mięsa.Wszystko razem wyrabiamy.Jeżeli masa będzie zbyt rzadka-dodajemy bułkę tartą.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wilgotnymi rękoma formujemy kulki i po kilka sztuk smażymy na głębokim oleju,aż się zarumienią.
Kulki z mięsa mielonego z żółtym serem
Etap 1
Kulki z mięsa mielonego z żółtym serem
Etap 2