przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Kulki z wędzonej makreli i serka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne i eleganckie kuleczki z pasty serowo-rybnej z zieloną pietruszką.

Kulki z wędzonej makreli i serka

Składniki:

Kulki z wędzonej makreli i serka

 

  • pół makreli wędzonej
  • 3 -4 łyżki serka śmietankowego
  • 2 łyżki dobrego, gęstego jogurtu
  • 12 łyżki posiekanej natki pietruszki świeżej
  • pół łyżeczki sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • posiekana świeża natka pietruszka do obtaczania kuleczek

Sposób przygotowania:

Kulki z wędzonej makreli i serka
Rybę obieramy starannie z ości. Rozgniatamy ją widelcem, dodajemy serek i jogurt, a także przyprawy. Łączymy składniki ze sobą na gładką masę. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i raz jeszcze mieszamy. Taka pasta nadaje się na kanapki, my jednak uformujemy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w posiekanej świeżej pietruszce i wstawiamy do lodówki . Smacznego!

Tagi:

sosy