djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Kulki ziemniaczane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Do ryby, czy kurczaka jak znalazł.

Kulki ziemniaczane

Składniki:

Kulki ziemniaczane

 

 

Sposób przygotowania:

Kulki ziemniaczane
1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, następnie zmielić lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków. 2. Taka masę ziemniaczaną wygładzić w naczyniu. Następnie należy podzielić ją na 4 części i jedną z tych części wyjąć i ułożyć na pozostałych trzech. Na jej miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną, aby znów powstała czwarta część masy ziemniaczanej i dodajemy dodatkowo 2 łyżki. 3. Masę wyrabiamy, formujemy z niej małe kulki o średnicy ok 1,5 cm i smażymy w głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy posypane solę lub z ketchupem