beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Kurczak duszony po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Kurczak duszony po meksykańsku

Składniki:

Kurczak duszony po meksykańsku

 

Sposób przygotowania:

Kurczak duszony po meksykańsku
Tuszę kurczaka umyć i  oczyścić, następnie pokrajać na porcje, które nieco obrumienić na patelni z  rozgrzanym tłuszczem. Po zarumienieniu oprószyć solą i  curry każdą z  porcji, po czym skropić je wodą i  dusić pod przykryciem do uzyskania miękkości. Mąkę zmieszać z  roztopionym masłem i  śmietaną, do smaku dodać sól. Tak przygotowanym sosem zalać kurczaka i  dusić na wolnym ogniu przez kolejne kilka minut. Gotowe porcje wyłożyć na półmisku i  podawać z  sypkim ryżem i  surówką.