VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kurczak duszony w curry z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

To proste i bardzo tanie danie obiadowe. Staram, się aby posiłki przeze mnie przygotowywane były smaczne i niedrogie.

Kurczak duszony w curry z fasolką

Składniki:

Kurczak duszony w curry z fasolką

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak duszony w curry z fasolką
Udka obficie przyprawić przyprawą do kurczaka. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć na rumiany kolor. Wlać 250 ml wody. Dołożyć pokrojoną zieloną fasolkę (świeżą lub mrożoną). W małej miseczce rozrobić mąkę z odrobiną wody i wlać do mięsa. Dokładnie mieszać (tak żeby sos nam zgęstniał). Przyprawić curry, ostrą czerwoną papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez około 25 minut. Gdy sos za bardzo zgęstnieje podlać wodą.