Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kurczak ,, dziobie ,, kalafiora :

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Potrawy grillowe to nie tylko mięsa na ciepło , to również - sosy, sałatki , dodatki.

Kurczak ,, dziobie ,, kalafiora :

Składniki:

Kurczak ,, dziobie ,, kalafiora :

 

  • 1/4 kalafiora
  • 1 spora pierś z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy ,, Na grilla z czosnkiem i ziołami " Winiar
  • Sos czosnkowo-ziołowy Winiar do smaku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 4 łyżki pokrojonego koperku

 

Sposób przygotowania:

Kurczak ,, dziobie ,, kalafiora :
Pierś z kurczaka natrzeć przyprawą do grilla , olejem, miodem i zostawić w lodówce na godzinę. Rozgrzać grill ( lub patelnię grillową ) i upiec mięso. Ostudzić i pokroić w cienkie plasterki.
Kalafior ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i podzielić na różyczki.
Majonez doprawić ,sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym .
Delikatnie zmieszać kalafior z kurczakiem , polać sosem majonezowym i posypać koperkiem .