monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserw.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nie wielka liczba składników a w efekcie otrzymujemy przepyszne danie mięsne- wspaniale smakuje i pięknie się prezentuje na stole. Serdecznie zapraszam:)

Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserw. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserw.

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 ogórki konserwowe ( gdy duży to jeden)
  • 1 jajko
  • sól,pieprz
  • szczypta papryki ostrej
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserw.
Jajko ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Posypać tymiankiem. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i odcisnąć z niego sok. Rozłożyć ogórki na płacie mięsa. Jajko przekroić na pół i ułożyć na mięsie nacięciem do dołu. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Polać z każdej strony sokiem z cytryny i odłożyć na 15 minut do lodówki. Następnie na patelni rozgrzać olej i położyć mięso. Smażyć przez około 10 minut co chwilę obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserw.
na płat mięsa nałożyć ogórki konserwowe
Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserw.
nałożyć jajko i zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami