brzoskwinia

brzoskwinia

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smacznego:):):):):):):):)

Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami

Składniki:

Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami

 

  • kurczak cały 1 ok. 1kg
  • jajka 2
  • kromki czerstwej bułki 4
  • gęstej śmietany kremówki 100 ml
  • musztarda łyżka
  • cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami
Kurczaka dokładnie płuczemy,osuszamy i nacieramy solą i pieprzem w środku i na zewnątrz.Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Jajka wbijamy do miski,dodajemy śmietanę i musztardę.Dokładnie mieszamy. Robimy farsz: mieszankę warzywną rozmrażamy,osączamy z wody na sicie. Cebulę drobno siekamy.Z kromek bułki odkrawamy skórkę, miąższ kroimy w niewielką kostkę.Do masy jajeczno-śmietanowej dodajemy osączoną mieszankę warzywną,cebulę i bułkę oraz nieco soli i pieprzu do smaku i dokładnie mieszamy. Kurczaka nadziewamy farszem,zszywamy bawełnianą nicią lub spinamy wykałaczkami.Układamy w wysmarowanej olejem brytfannie i pieczemy ok.1,5 godz.